About

Tentang aku, aku suka pakai baju kartun2, seluar lusuh, selipar jamban dan buat muka sengal.

Bekerja sebagai Fasilitator Schoolnet di SK Kawiyan Sugut Ranau, FULLTIME "syok senirik" photographer dan juga tak pandai sangat berenang walaupun aku suka mandi sungai, mandi laut dan juga memancing.

Aku jatuh chenta dengan Kawiyan sejak dari hari pertama aku jejak kaki kat sana. Walaupun jauh di pedalaman, serba kekurangan, tapi ada benda lain yg tak mungkin aku boleh dapat di bandar. Banyak juga benda yang aku pelajari kat sini dari cikgu-cikgu di sini.

Kalau berkenaan dengan kamera, chenta pertama aku adalah kamera hp motorola V3x aku. Dengan hanya 2 mega pixel, aku tertarik dengan fotografi yang mana selepas tu aku pun mengumpul modal dan membeli Canon 400D. Selepas setahun bersama, aku jual semua peralatan Canon aku (kamera, lens, flash) dan belik Nikon D300s. Aku puas hati dengan kamera aku, TAPI yang masih aku kurang berpuas hati adalah dari skil aku. Nak ikut kursus tak mampu, jadi banyak pengalaman aku dapat dari bertanya dengan pakar2 di samping try and error.

Ada kawan aku yg kata aku macam nak menjadi aktivis, hahaha, tp sebenarnya bukan, aku post gambar dan buat blog nie adalah untuk membuka mata rakyat Malaysia, bahawa di negara kita sendiri masih ramai lagi yg memerlukan bantuan.

Harap-harap blog nie trus kekal. Amin.


Aku,

Mohamad Izha Bin Yusoff

isarerasi@gmail.com / isare82@yahoo.com

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP