Wednesday, August 11, 2010

hari pertama puasa | mylife | ertihidup


Hari nie merupakan hari pertama puasa. Aku xbangun sahur, tapi aku dah minum air byk2 sebelum tido. Pada mulanya aku bercadang nak berbuka puasa di sekolah je. Sekali semua cikgu2 keluar untuk pulang ke umah masing. Jadi aku pun join sekali la.

Masa on d way nak keluar, ada la orang kampung jual2 durian di tepi jalan. Kami pun apa lagi. Soping lagi. Semalam mata kucing, hari nie durian pulak. Terus kami borong semua, jadi dapat murah la.

Sampai je di umah, aku masak simple2 je. Sup ayam. Tah kenapa teringin nak makan sup tah. Abis je menelan nasi, terus aku beralih ke acara mengopek durian. Punya la seksa nak mengopek. Jenis kulit tebal dan liat. Alih2 aku belah je. Puas hati aku.

Tapi berbaloi la. Walaupun dia susah nak bukak, tapi isi dia...perghh...KUNING dan BERKRIM..hohoho..sedap sehingga menendang kaki meja...mok 3 bijik jugak la..wahahah..

Karang kul 4 am, bertolak balik ke Kawiyan. Minggu depan mungkin tak keluar lagi hari Rabu. Boleh terasa dah penat badan nie. Apapun, puas hati.

11 comments:

::aien:: August 11, 2010 at 9:19 PM  

wahh sedapnya. Saya fanatik raja buah itu :)

isare August 11, 2010 at 9:53 PM  

cuba yg baru jatuh. yang masih basah lagi tangkai dia..itu baru la..mak mertua pijak belakang pun xrasa..hahaha

AiDa AzRyN August 11, 2010 at 10:22 PM  

dapnye durian.. my feberet~ ;D

GaDis CoMeL August 12, 2010 at 1:38 PM  

tak makan durian. hoho.


eh,kenapa tak bangun sahur?

isare August 12, 2010 at 3:35 PM  

kalau dah bangun, makan kenyang2, pastu lalok2 kompirm tido balik kejap, pastu sedar2 dah lewat gi sekolah..hehehe..xmok amik risiko..

Melati Qistyna's Mummy August 12, 2010 at 4:39 PM  

hehe, besh nye durian kg... feveret neh, lau nk banding durian bandar, lau ade yg kg, pandang pown xnak... :P

p/s : owh, cekgu ka??? kuatnyer semangat.. teruskan berbakti

isare August 12, 2010 at 4:42 PM  

@melati - sy cuma Fasilitator schoolnet je..durian kampung lebih Umph..hehehe..

BezBuddy August 12, 2010 at 11:28 PM  

sedapnye durian

isare August 13, 2010 at 5:54 PM  

raja segala buah .. :D

Gee August 13, 2010 at 10:34 PM  

jan berabis makan ne geng...nti bekipas ko smpai malam..heeee

isare August 13, 2010 at 10:38 PM  

@Gee - minum jak air dalam kulit tu, kata org leh kasi kurang panasnya..

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP