Saturday, October 16, 2010

Roy | Portrait | Ertihidup


Model : Roy
Lokasi : Tempat memburu (hutan Kawiyan)
Note : Antara budak tahun 5 yang selalu kami bawak pegi memburu, sebabnya, bapak dia selalu join kami memburu. Dia biasanya kami tugaskan untuk sikut(bawa) barang.

15 comments:

ASaDa RyutaRo October 16, 2010 at 1:03 AM  

memburu apa je? cam brutal lak dengar perkataan memburu.

fendi_scropio October 16, 2010 at 1:56 AM  

SALAM...INI OTAI NIE

Cecilia OrkidscyL October 16, 2010 at 2:44 AM  

mimang campin memburu ni kan..dia sdg sikut *barait..tp tatap comel bah

Dark Half October 16, 2010 at 9:11 AM  

ada sambungan x cter pegi memburu ni?

isare October 16, 2010 at 12:09 PM  

Asada - apa yg lalu, semua tembak..binatang je la..orang tak.
Fendi - otai sikut barang..hehehe
Cecilia- lagi 5 6 tahun, power la dia..sekrang ni masih di ajar lagi. tapi, stil power dari sy la.hahahaha
Dark - minggu depan, operasi besar2an..dorang nak bawak masuk anjing baru minggu depan tuk cari payau. harap2 ada rezeki la.

Noorma Ismail October 16, 2010 at 8:48 PM  

selalunya dapat hasil apa? landak, rusa, gajah, harimau?? wah..kecik2 lagi dh masuk utan yer.. selalunya balik hari atau bermalam kat hutan tu??

isare October 16, 2010 at 8:52 PM  

biasanya rusa, babi hutan, temuning(musang buah), landak, pelanduk, kancil..gajah takde kat hutan sini..rimau pun cuma rimau kumbang je..di hutan borneo, takde harimau belang..

ada masa bermalam, ada masa pulang selepas 4 5 jam..bergantung kepada keadaan dan stok makanan..

bebudak nie mmg dah biasa..ular lagi takutkan dorang...haha..kalau jumpa ja ular, kompirm nyesal la tu ular..lunyai..hahaha

saff'sWords October 16, 2010 at 9:00 PM  

kecik kecik dah pandai memburu.

openid October 17, 2010 at 10:14 AM  

Huh, I like this portrait. Tapi muka dia macam sy pernah nampak somewhere di Km...

isare October 17, 2010 at 10:42 AM  

saff- mak dorang biasanya pandai menjala/cari ikan. bapak dorang menembak. so anak2 pun waris la.
openid- pelanduk 7 serupa...

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. October 17, 2010 at 11:11 PM  

izha.. napa kulit dorang gelap ar.. bkn diranau tu sejuk kah?..

isare October 18, 2010 at 3:04 AM  

Kundasang sejuk...kalau di Poring, panas suda balik mcm besa..tambah2 kami yg jauh lagi dari kundasang..so panas la...ada waktu yg terlampau panas, kami gi berendam ramai2 di sunagi mcm badak air nie.hahaha.

tukangbuatsushi October 22, 2010 at 10:14 PM  

nice blog :)

isare October 22, 2010 at 10:26 PM  

tenkiu bosku

Fiona Jamiyan November 25, 2010 at 1:15 PM  

hahaha... pengalaman tu memburu masuk utan... bkn semua org dpt p... hehehe... best jak idup ko sana kan.. wlupun d pdlmn... bnyk bnda baru ko blaja... i like!! haha

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP