Tuesday, August 17, 2010

Aktiviti Bebudak Kawiyan Bhg 2 | Mylife | ertihidup


Dulu aku ada post tentang xtvt bebudak sini selepas sekolah. Sekarang aku post pula berkenaan dengan xtvt dorang apabila ada je waktu lapang di sekolah mcm waktu rehat contohnya.

Antara xtvt yg popular sini selain dari main kejar2 seluruh sekolah adalah main getah. Rasanya semua kita pernah main getah. Kalau yg xpernah, korang dah terlepas untuk satu game yg paling hebat di atas muka bumi nie..hahaha..

Seronok tgk dorang main sbb yg pasti, mesti bising dengan bunyi dorang terpekik2..memang meriah abis n tak kering gusi la ketawa klu tengok gelagat dorang. Siap ada mcm skill2 luar biasa semata2 nak lompat getah tu. Ala2 mcm ultraman pun ada. Biasanya yg bermain getah nie adalah budak perempuan, tapi ada juga masa yg dorang campur n main dalam kumpulan.

6 comments:

hifazphat August 17, 2010 at 11:04 PM  

oh..main getah..sgt best.. aktiviti wajib pas ngaji zmn kanak2 ribena dulu.. :D

cHempaka dewi August 17, 2010 at 11:24 PM  

wa!!! main getah!!! mmg wajib tym skool! sapa tak reti main kire kolot la..HAHA!

MRS Sufyan SHIeZAN August 18, 2010 at 12:16 AM  

hehehe.. kak time primary school mmg badan besar.. tp setakat paras kepala tu.. kacang jak nak lompat.. sampai paras tangan merdeka pon kak dpt lepas.. ( oh ya.. dalam game neh kami ada term2nya kelayakan.. satu jengkal, 2 jengkal.. kalu merdeka tu.. kira paling tinggilah.. )ngee

isare August 18, 2010 at 11:01 PM  

haha..dulu ada gak main time sekolah rendah, siap wat summersault a.k.a lompat bintang.

Ada juga try main2 ngan bebudak sini, cuma lompat2..lepas 2 3 kali, trus stop,. sbb rasa mcm tulang pinggul dah terpusing..hahahaha

Gee August 19, 2010 at 4:56 PM  

bos..kalu kami dulu2 jaman jipun (sek.rendah la..)kalu mo men ne msti cari suar dalam yg santik2..kin malu ja kalu time men nmpak suar yg belubang2...ada yg loose suda gatah lagi tu...kekekekeee

isare August 20, 2010 at 4:59 AM  

hahaha..sini dorang pakai seluar pendek. kalau sebut jak nampak santut(suar dalam) mmg takkan lompat lagi..hahah

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP