Monday, September 6, 2010

Batu Karang | Mylife | Ertihidup


Lama aku tak update blog nie. Rasanya dari 31Ogos tu ari lagi. Line tenet suma tak de masalah, cumanya, aku yg bermasalah. Baru je lepas xray Jumaat minggu lepas dan doktor kata, kemungkinan besar ada batu karang dalam pundi dan saluran kencing aku. Tapi, untuk pastikan semua tuh, aku kena buat ultrasound, ngalahkan orang mengandung plak. Paling awal tuk appoinment tuh, bulan oktober nie. Buat masa sekarang, bergantung dengan ubat n berpantang makan la dulu.

Kalau korang tengok gambar tuh, yg bijik2 macam guli tu la yg dorang suspek sebagai batu karang. Mok dalam 8 - 12 bijik jugak la. Macam laut la plak badan aku nie sekarang. Tapi sekali datang sakit nye, perghhhhhhh.......Tuhan je yang tau. Sekarang keadaan dah ok sket. Ubat pun dah macam boleh bukak farmasi di umah nie.

So harap2 tak perlu bedah. Apapun, bulan 10 nie baru tau result.

24 comments:

Azmi September 6, 2010 at 11:29 PM  

smoga xde ape2 yg teruk berlaku...

tiefazatie September 6, 2010 at 11:34 PM  

moga awk cepat sembuh ye..insyaallah baek2 je ye..=)

isare September 6, 2010 at 11:35 PM  

@Azmi - Alhamdulillah, buat masa sekarang masih stedi lagi. :D tenkiu

isare September 6, 2010 at 11:36 PM  

@tie - tenkiu.

Nur Hawa Mohd Zin September 7, 2010 at 12:13 AM  

salam...kat melaka ada satu hamba Allah ni ubatkan batu karang dengan guna Ayat Al-Quran..abah awe pernah kene batu karang bile jumpa dengan Hamba Allah ni...Alhamdulillah dah sembuh...dia hanya baca ayat al-Quran dan sapu pada pinggang dan batu sebesar kacang rebus keluar dari pinggah abah awe..wallahua'alam macam mana boleh keluar..tapi memang nampak batu tu tibe-tibe keluar...

isare September 7, 2010 at 12:20 AM  

@nur hawa - ada juga cuba berubat cara2 kampung nie. Ikhtiar. Melaka n sabah...jauhnye..takpe, tunggu balik raya nnt.

::Ku^cai Online:: September 7, 2010 at 12:41 AM  

izha kena tabah...

Afendi Othman September 7, 2010 at 1:00 AM  

bro aku ade tempat leh berubat btu karang...dia keluarkan terus..kat melaka..kat durian tunggal...kalo nak g roger..aku leh tunjukkan tmpat dia

si biskut September 7, 2010 at 1:02 AM  

moga sembuh dan selamat beraye

isare September 7, 2010 at 4:45 AM  

Ku^cai - InsyaAllah.
Afendi - kalau aku nak ke sana, akan aku roger. tenkiu
si biskut - tu ar, semangat raya dah membuak2 nie..haha

haszuraidah ishak September 7, 2010 at 6:17 AM  

salam..

semoga dipermudahkan semuanya..

aku_gayahspears September 7, 2010 at 6:24 AM  

no pain no gain (^_~) semoga cepat sembuh ya

amira September 7, 2010 at 9:00 AM  

sabr ye.. ada hikmahnye

ibu WaWa September 7, 2010 at 10:02 AM  

sabarlah dik. Allah beri ujian ini kepada adik kerana DIA nak beri hadiah yang lebih besar nilainya kepada adik.

jangan lupa makan ubat ye.
Salam Aidilfitri daripada kak wa sekeluarga.

isare September 7, 2010 at 10:42 AM  

terima kasih semua. InsyaAllah ok ja nnt. jgn lupa bawa baju raya balik kampung nanti :D

Tomato Gurl's Life September 7, 2010 at 10:45 AM  

sabar ye hadapi dugaan n semoga wak cepat sembuh =)

Afendi Othman September 7, 2010 at 11:20 AM  

ok bro..nanti pape roger kt facebook aku k

Gee September 7, 2010 at 2:34 PM  

isare...jan lupa minum air bnyak2..kurangkan garam dulu...time raya ne ko pantang2 dulu geng...jan telampau rangka aa bos..ehee

Selamat hari raya..maaf zahir batin..enjoy the festive season :-)

isare September 7, 2010 at 9:00 PM  

lemang..ketupat..rendang.. (T_T) kempunan den..

Dark Half September 9, 2010 at 10:17 AM  

moga berjaya rawatan kat melaka
salam eidulfitri :)

isare September 13, 2010 at 2:41 PM  

tenkiu dark half

FloEllen September 14, 2010 at 8:52 AM  

amcm skg ni..dah ok ker? actly my hubby juga ada kena ni but dia minum satu ubat beli kat farmasi dan ditambah ngan ubat dari SMC..syukur skg dia dah ok...

isare September 14, 2010 at 12:18 PM  

flo - makin ok..teda suda sakit2, cuma masih lagi makan ubat la..tua suda.

eLL October 12, 2010 at 8:47 AM  

perghh besar tu batu dia.... aku penah kena sekali... sakit hanya tuhan yg tahu...... mudahan dpt kuar semua nya

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP