Tuesday, October 12, 2010

Pembunuhan DI King Fisher Ujana | Mylife | Ertihidup

Aku ada kerja yang perlu diuruskan di KK berkenaan dengan asrama desa, jadi aku tak masuk Kawiyan. Masa on the nak balik rumah, tetiba ramai aku nampak ramai kereta berhenti. Orang pun ramai berkumpul. Jadi aku pun kelam kabut la ingatkan ada roadblock, dah la aku xpakai tali pinggang.

Sekali aku nampak tape polis. Aku nampak ramai reporter berkumpul. Jadi aku pun tumpang la sekaki. Ngam2 ada kamera dengan aku. Aku pun turun la.

Smpi sana, baru aku tau cerita yg ada dorang jumpa mayat perempuan yang hanya berseluar dalam yang keadaan mayat tu dah kembung dan ditinggalkan dalam semak.

Menurut sorang pakcik nie, ada bebudak (anak pekerja binaan yg tinggal di kawasan sana) sedang cari sayur. Masa dorang dok mencari sayur tu, dorang bau busuk. Sekali terpandang, rupa2nya mayat manusia. Terus dorang lari balik dan bagitau mak bapak dorang. Lepas tu dorang pun buat laporan polis.

Antara persoalan yg menjadi tanda tanya, adalah ini mayat kepada nurse Hospital Likas yang hilang tu? Aku pun tak tau, dan aku tak membuat apa2 kesimpulan. Kita tunggu saja hasil bedah siasat oleh Pihak Polis.

Kepada wanita2 yg di luar sana, di harapkan korang selalu pastikan pintu kereta korang berkunci sepanjang masa dan jangan berjalan berseorangan.

Ini adalah antara gambar yg sempat aku ambil untuk di kongsi bersama. Sila hebahkan.









55 comments:

Ellen October 12, 2010 at 12:38 PM  

astaga..baru tadi ka ni....mangkali betul juga kan...nurse yang hilang tu..i2 nurse hospital likas ka..bukan kota marudu?

macam2 oh kan...adoii

isare October 12, 2010 at 12:43 PM  

@ellen - sy pun ndak tau ohh..setengah bilang hospital likas..itu yg saya kasi noted di atas yg saya tak berani membuat sebarang kesimpulan...

belalang hijau October 12, 2010 at 12:50 PM  

mmg kawasan tue kurang org lalu ke?
skrg nih bunuh org mcm tampar nyamuk jer...
hati2 kita semua baek laki mau pun pompuan...

keyzerxeance October 12, 2010 at 12:59 PM  

staff nurse yg hilang baru2 ni dari hospital kudat... kami warga hospital kudat bersedia terima apa2 berita hasil drpd penemuan terbaru ni...

Dark Half October 12, 2010 at 1:22 PM  

tempat yg sunyi mmg jadi sasaran..

org yg nak menolong pun kadang2 kena berpikir 2 kali...jalan terbaik, laporkan pada polis kalau terdengar apa2 di tempat sunyi

Kyuubi_85 October 12, 2010 at 1:37 PM  

apahal pula tiba2 mau bunuh org? aiya.. bukan pompuan ja yg patut jga diri.. laki pun sama

Sumandak Kinabalu October 12, 2010 at 1:46 PM  

Bahaya betul lah sekarang nie...
Ada-ada saja berita yang kurang menyenangkan...
Kita berdoa saja lah yang terbaik...
Jika terbukti itu adalah nurse yang hilang, semoga keluarga mangsa tabah menerima dugaan...
Apapun kita tunggu dan lihat perkembangan selanjutnya...

zarra October 12, 2010 at 1:48 PM  

spesis yg x tau hormat n hargai nyawa org lain patut dipancung jer..x patut hidup di bumi ni.senang nyer mika ni bunuh org...kalu dah bhati iblis...!!sume wanita patut snsitif pada kselamatan diri sndiri...Beringat sebelum Terkena...!!!

Mama Kembar October 12, 2010 at 2:47 PM  

ish skarang ni nak kluar mana mana pun risau je..takut

Bb Hussain October 12, 2010 at 2:52 PM  

betapa murahnya harga sebuah nyawa kini..ikut suka je nak bunuh sesuka hati.

Djah October 12, 2010 at 3:12 PM  

kita perlu berhati2 bukan saja di luar rumah, dalam rumah atau kawasan rumah pun kita kena hati2 juga....dont trust person u know 100%....^_^

SyaFiQ October 12, 2010 at 3:47 PM  

Condolence to Annie John Dismas family..:(

Steward October 12, 2010 at 4:03 PM  

Macam2 sekarang ni..

Melati Qistyna's Mummy October 12, 2010 at 4:19 PM  

erkkk, tol ke dia... hrp2 bukan dia... skang nie nk p mana2 pown takot....

Gallivanter October 12, 2010 at 4:23 PM  

May her soul RIP.

Gallivanter
www.danielfranklingomez.com

Gee October 12, 2010 at 4:39 PM  

omg...sa bru online ni trus trnmpak post ko ni..aduhh..really hope bukan the missing nurse..whoever the deceased is, may her family be strong...

Some people can be very heartless and uncivilized...bgus jgn hidup. Buat dosa ja..

FND_e'baby October 12, 2010 at 4:45 PM  

Really shocked to read this sad news. Hopefully its not her though...

beaty October 12, 2010 at 4:51 PM  

Hope bukan the misssing nurse ni..Orang skrang kan tada peri kemanusiaan tol..sanggup bunuh sana sini ni...

Harold October 12, 2010 at 5:12 PM  
This comment has been removed by the author.
Aisyah AR October 12, 2010 at 5:29 PM  

Dunia sekarang....dasyat!

Harold October 12, 2010 at 5:42 PM  

Condolence to the Family of the Late Annie John Dismas , May her soul rest in Peace.

Sikin October 12, 2010 at 5:43 PM  

btl la tu nurse yg hlg....skg da dtemui...

Borneolady16 October 12, 2010 at 5:55 PM  

Hmmm...sekrg bikin takut betul lah...Sabah sekrg bukan mcm dulu lagi..

Helena October 12, 2010 at 6:18 PM  

OMG...
sangat kejam..
Be careful everybody..

Ned Gumbilai Tumunda October 12, 2010 at 6:24 PM  

sangat bikin kasian .. sangat bikin marah... sangat terasa simpati...

kepada keluarga, saudara-mara, kawan2 si mati, sa bersimpati dengan apa yang berlaku.. satu tamparan yang maha hebat utk kamu semua... sa betul2 minta maaf...

kepada pembunuh tu, ko ketawa2lah sana, puasla hati ko kan... ko tingula nanti pembalasan dia... sial anak setan!

mie October 12, 2010 at 6:45 PM  
This comment has been removed by the author.
mie October 12, 2010 at 6:47 PM  

Tuhan itu adil... setiap kejahatan akan mendapat pembalasan yg setimpal... takziah buat keluarga mangsa.. bersabar lah dan serah kan semua pada Tuhan dan pihak POLIS.

Puteri dibawah bayu October 12, 2010 at 6:56 PM  

Ya Allah...semoga keluarga beliau sabar dan banyak2 berdoa semoga rohnya tenang di sana..amin.

LiFe KaMi October 12, 2010 at 7:08 PM  

MasyaAllah.. manusia sekarang semakin hari semakin kejam, kalau lah kita leka sikit akan merana seumur hidup, jadi kena sentiasa beringat ,jgn mudah percaya org...

lucy October 12, 2010 at 7:52 PM  

ya.. mayat yg di temui tu memang nurse yg hilang tu.. dia bertugas di kudat dan sedang ambil cost di oum..sementara dia di kk..dia berkhimat di hosp likas

isare October 12, 2010 at 8:03 PM  

sy pun harap keluarga dia tabah menghadapi semua nie..

tadi ada juga sy nampak family dia datang tengok tempat kejadian tu..tapi adalah tidak bertanggungjawab dan berperikemanusiaan sekiranya sy merakamkan waktu dia tengah bersedih.

apapun, diharapkan pihak polis akan dapat menjejaki pembunuh tu dan semoga pembunuh tu dijatuhkan hukum GANTUNG SMPI MATI..dasar binatang..

Nisa A. October 12, 2010 at 8:15 PM  

takutnyeeee!!
=.=

strangergurlz October 12, 2010 at 8:30 PM  

memang dasar manusia bertopeng kan syaitan yg mlakukannya ne..Harap dpt pembalasan yg setimpal..

Nur Hawa Mohd Zin October 12, 2010 at 8:44 PM  

bertuah awak dapat amik pic...ish bahaya

Gen Fujita October 12, 2010 at 8:49 PM  

sedih dengar cerita ni, takziah kepada keluarga mangsa

isare October 12, 2010 at 9:51 PM  

takziah kepada family mangsa

Kuman Chaos October 13, 2010 at 12:01 AM  

aduh .. apa nak jadi nih...
kuman..."man vs" entry

isare October 13, 2010 at 12:11 AM  

banyak binatang dari manusia sekrang nie..bahaya

elynd October 13, 2010 at 12:18 AM  

takziah...semoga ahli kuarga mangsa tabah.....

Cyril October 13, 2010 at 8:38 AM  

sedih jgk..sepa jgk lelaki syaitan yg sanggup buat mcm ni?

harap..harap2 seksyen 302 kanun keseksaan menanti pembunuh. MANDATORI!!

Psychosis73 October 13, 2010 at 12:02 PM  

Takziah kepada keluarga mangsa. Kami anggota Jabatan Kesihatan Negeri amat terharu diatas kehilangan seorang Jururawat Hospital. Kami juga mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan jenayah oleh manusia durjana tersebut.

mira_salie October 13, 2010 at 12:37 PM  

Kenapa ada manusia yg berfikiran mcm binatang ah?kenapa mesti ada manusia begitu?ataw masih layak kah dia di panggil manusia?? memang kejam !! tunggu la hukuman yg bakal kaw terima...Takziah buat keluarga mangsa..

Edan Kesmaran October 13, 2010 at 1:30 PM  

kepada yang buat jenayah tu, klu blum ditangkap bgus la pi serah diri, nda juga dpt lari tu... mgkn dia lupa banyak kesan2 dan bukti yang dia sudah tinggalkan...

webadmin October 13, 2010 at 3:12 PM  

Sedih mengenangkan keluarga dia..n sedih mengenangkan masa mendiang bergelut dgn pembunuh tu..terlampau juga ba..teda juga hidup senang itu pembunuh ..ketawa la ko sana puas2..akan ada satu masa nanti.. ko kena balik.. lagi maha dashyat ko kana bah.. setiap perbuatan jahat akan di balas jahat juga tu .. mun ramai2 yg mendoakan bah.. rsanya dlm masa terdekat juga itu org kana balik..

kita lihat ja nanti..

mrBadak October 13, 2010 at 4:34 PM  

kepada commenter yg laki dia terdengar suara org minta tolong tu, sila pergi ke balai polis dan bgtau polis bila dan masa kamu dengar.

sia rasa maklumat tu penting utk siasatan dorang.

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. October 13, 2010 at 6:03 PM  

eh mrBadak.. kamu salah faham bah neh.. cuba kamu baca tu komen saya, laki saya prnh dgr suara tp bkn masa kehilangan mangsa, dia dgr suara berbulan2 yg lalu sudah.. lagipun bila kami amati kawasan tu betul.. tmpt yg kami berhenti bknnya disana tapi kawasan selepas station shell menuju ke jalan 1B.. kan saya cakap pernah sahaja dan bknnya waktu kejadian kehilangan tersebut.

isare October 13, 2010 at 6:20 PM  

salah faham..tenkiu sebab jelaskan..apa pun harap2 pihak polis dapat tangkap binatang tu secepat mungkin..

Edan Kesmaran October 14, 2010 at 10:53 AM  

dah jumpa pakaian mangsa tu, makin mudah la sahkan siapa org yg bertanggungjawab tu... siap la pembunuh tu kali nie...

mrBadak October 14, 2010 at 2:12 PM  

"My New Life Begin.."

Ooo.. ko punya comment tidak clear, so saya ingat baru2 ini.

eh napa kena delete original comment kao?

isare October 14, 2010 at 3:15 PM  

tuan punya komen minta sy delete sbb dia takut akan ada lagi salah faham ....

apapun, settle suda :D

CathJ October 14, 2010 at 4:34 PM  

sangat sedih....

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. October 14, 2010 at 10:13 PM  

ya.. sya minta owner delete.. u dont worry lah Mrbadak, kalu betul2 pon laki saya dgr tidak jg dia cabut terus tuh..waktu kejadian tu pn awal tahun laki sya siap suluh2 lg.. tp bila tiada org tu yg dia trus masuk kereta risau ada makhluk lain pulak..Lagipun mangsa tu org dearah sya jg.

isare October 14, 2010 at 10:16 PM  

Update tentang lokasi mendiang di jumpai. Ikut link ni.

http://www.ertihidup.com/2010/10/lokasi-mendiang-annie-john-dismas.html

Muhammad Zakir aka Hamba Allah October 14, 2010 at 11:31 PM  

kejam sggh pmbunuh tu

skeskekuz November 13, 2010 at 2:04 PM  

mcm2 pembunuhan sekarang..sungguh kejam..

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP