Monday, June 20, 2011

BOHSAN | MYLIFE | ERTIHIDUP

Lama aku tak tulis pa2..nak update blog dah malas. Takde benda nak di ceritakan. Life macam biasa. Macam orang lain. Takde pe yg menarik lagi. Tetiba rindu nak mandi sungai dengan jalan2 dalam hutan.

Hari tu ada bekas anak murid aku kol.

"Cikgu tidak suka kami suda ka?" tanya dia


"Ndak la, cikgu suka kamu semua. Napa?" aku tanya dia balik


"Napa cikgu ndak pulang Kawiyan suda?" tanya dia lagi.


"Cikgu dapat kerja baru suda. Bukan lagi jadi guru." aku cuba jelaskan


"Nanti jadi la guru lagi supaya cikgu boleh pulang Kawiyan."


Aku terkedu tau tahu nak reply apa. Sedih pun ada. Blur pun ada. Terus aku ubah tajuk. Karang tak pasal-pasal aku bergenang air mata.

Kawan aku pernah bagitau yg aku tak sesuai jadi Bisnes man. Sebabnya aku emotional. Aku punya pertimbangan aku selalu ada kaitan dengan perasaan. Mungkin ada betulnya jugak, sebab aku byk repair laptop n tak caj sebab aku kesian.

Haha. Sekian merapu aku untuk malam nie. Esok nak kena panjat bumbung n tarik kabel lagi.

4 comments:

Junaidi Mohamed June 24, 2011 at 7:17 PM  

Memang emo la u bro... betul macam kawan2 u cakap. Sudah lama saya baca2 blog u ne, baru sekarang tahu yang dah tukar kerjaya. Yang penting adalah matlamat... semoga akan terus berjaya.

Bb Hussain July 6, 2011 at 4:11 PM  

lama tak singgah di sini..sudah bertukar kerjaya yer..all the best ;)

Pinano July 8, 2011 at 2:27 PM  

p la.. balik jd cegu.. seswai sesangat.. hehehe.. bnyk menanti kan... pa pun.. all the best la...

Gee September 21, 2011 at 10:32 PM  

ko buat part-time bagi tuition...cigu juga tu..hee :)



Mo nangis pula sa baca tis entry..adess :(

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP