Sunday, August 8, 2010

Wogok a.k.a Babi | Animal | ertihidup


Wogok adalah di dalam bahasa kaum Dusun yang mana kalau dalam Bahasa Melayu bermaksud babi. Ini adalah babi yang di bela oleh orang-orang kampung sebagai sumber makanan. Jangan terkejut kalau tengok babi melintas di jambatan gantung, ini perkara biasa di sini. Masa memula aku tengok, aku pun rasa pelik. Ada satu masa tu, di sebelah kiri jambatan ada anjing yg tak di ketahui status kejinakkannya dan sebelah kanan plak, babi nie dok menderam mcm nak menyondol aku. Last2 aku terpaksa panjat kabel jambatan ni dan tunggu babi nie lintas. Memang kurang asam tul babi nie.

14 comments:

MRS Sufyan SHIeZAN August 9, 2010 at 3:19 AM  

hahaha.. best tau entrymu ini..ayat yang bersahaja, simple dan mudah difahami.. apa yg penting.. gambar tu laaa.. hahaha..

isare August 10, 2010 at 5:08 PM  

haha...tenkiu bos..

joey August 12, 2010 at 8:20 PM  

muhahahaha...
stim ja mata wogok 2 mandang ko...

isare August 12, 2010 at 8:43 PM  

@joey - itu bukan stim tuh..itu pandangan redi nak cari gaduh tuh..nak sondol..

Gee August 13, 2010 at 10:46 PM  

kekekekekkkke....adoiiiii sakit perut sa mo ketawa ne...adeiiii....ko nek tu kabel jmbatan pun ko sampat juga ambi gmbar tu vogok oh kan...hahaha..sib bek dia tia p langgar tu kabel...kalu tidak abis la nikon ko...hehehe

isare August 13, 2010 at 10:55 PM  

@Gee - sy gambar dulu dia dari jauh..bila dah dekat baru sy panjat...first time ohh face 2 face dengan wogok..hahaha..harap2 takkan ada la pengalaman kena sondol..hahaha

ザ-sylver-shooter August 19, 2010 at 5:54 PM  

babi tul babi ni...haha

isare August 20, 2010 at 5:06 AM  

tu arr..dasar bab1..haha..mesti dia tersedak2 kita dok kutuk dia..haha

rd3377 August 23, 2010 at 3:53 PM  

adei.. bahaya tul klu kena sondol.. mana lg mo samak.. eew~ lucu oo.. klu lari bab1 ne ikut kejar kah?

isare August 24, 2010 at 10:36 AM  

dia yg lari dulu..tapi kalau dia bawak anak, kena hati2..garang sket dia waktu tuh..

aReTikZ September 15, 2010 at 3:44 PM  

Ini barulah.. Muka cari gaduh ni.. haha.. Seolah-olah dia cakap "Apa tingu2.. Ada hutangka?"

isare September 15, 2010 at 6:26 PM  

gangster kampung nie..

ASaDa RyutaRo October 15, 2010 at 4:19 AM  

hahahahaha.. kelakar lak.. sampai panjat kabel bagi laluan kat wogok.. hihi =P

isare October 15, 2010 at 10:08 AM  

hahaha..sblm ni tgk di TV jak, sekali dah masuk Kawiyan, berdepan face to face, trus xtau nak nak wat apa..hahah..

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP