Wednesday, September 29, 2010

Tanah Runtuh - 29 Sept 2010 | Mylife | Ertihidup

Setelah hampir 1 bulan tak update n blog walk di sebabkan TERLALU sibuk, akhirnya ada juga masa untuk aku jenguk2 blog aku nie.

Hari ni, aku keluar dari Kawiyan untuk hantar report bulanan aku ke Kota Kinabalu. Langit gelap je sepanjang perjalanan kami dari Kawiyan. Sampai je di Kundasang, hujan dah mula renyai. Tetiba sampai je di satu selekoh nie, panjang tul barisan. Aku ngan Cikgu Hisam pun berhenti la. Rupanya2 ada tanah runtuh. Dalam 20 minit jugak la aku ngan Cikgu Hisam terperuk dalam kereta.

Mujur la dorang cepat2 alihkan semua tanah2 tu dan kami pun dapat la balik ke KK seperti biasa. Mau 4 jam jugak la perjalanan kami kali nie. Harap2 waktu balik malam nie, xde lagi yg runtuh. Tak sanggup nak lelap dalam keta. Sakit pinggang woh..

10 comments:

Gee September 29, 2010 at 10:42 PM  

jalan ctu memang slalu ada tnh runtuh kan..prnah juga last time msa kepingin jln2 d Ranau kmi trpaksa naik atas bukit yg dijadikan laluan sementara cos jalanraya asal ikut runtuh n jatuh p bawah gaung (mcm gaung lah sa tingu time tu..hee)...kin takut.. syukurlah ko selamat sampai kan geng... :-)

isare September 29, 2010 at 10:49 PM  

sy tgh risau nie bos..takut runtuh lagi time kami mok pulang sana jam 3 am nnt..harap2 la ndak..lebat ba ujan tadi tuh..

delarocha September 29, 2010 at 11:13 PM  

ermmm, sgt merbahaya...

isare September 29, 2010 at 11:17 PM  

yup..paling risau, tanah tu runtuh waktu kita tah tengah2..ke gaung la jawabnya..

skeskekuz September 30, 2010 at 10:24 AM  

byk jgk runtuhan tu...

Melati Qistyna's Mummy September 30, 2010 at 10:55 AM  

uiks, bahaye nyer.... teruk gak tuh tgk pic nyer...

Notami October 1, 2010 at 11:04 AM  

mcm2 zaman skrg nie..suma nk runtuh..tgu masa jer bumi plak runtuh..hmm..

isare October 1, 2010 at 10:00 PM  

Tempat runtuhan nie tak jauh dari tempat runtuhan yang pernah berlaku kat sabah tak lama dulu. Yg sampai terputus jalan.

kami cepat2 ja masa lalu kawasan nie..takut kalau tetiba runtuh, tambah2 plak sekarang nie musim hujan.

Awangku October 2, 2010 at 7:16 PM  

kawasan jalan tu mmg selalu mgalami kawasan tanah runtuh..
ada masa mai la p Kg ku d Menumbok hehe

isare October 2, 2010 at 7:51 PM  

InsyaAllah kalau ada rezeki sampai la..kalau naik motor gi sana, mok pengsan jugak ohh...kebas punggung..hehehe

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP