Friday, October 1, 2010

Anjing | Animal | ertihidup



Cuba korang perhatikan gambar di atas..

Apa yang korang nampak?

Dah nampak?

Belum?





















Jawapannya : Anjing tu jongang. Kepada yang tak paham istilah jongang tu, maksudnya adalah gigi dia terkeluar dari frame sket..

Memula masa jumpa anjing nie, aku ingat dia dok nak serang aku, sekali bila bebudak nie bagi tau yg dia jongang, berabis aku ketawa..seumur hidup aku, ini la first time aku jumpa binatang yang ada masalah dengan gigi.

Kalau manusia, boleh di betulkan lagi, kalau binatang, terpaksa la hidup dengan terus tersenyum sampai mati.

Apapun setiap ciptaan Tuhan ada rahmatnya.

22 comments:

Gee October 1, 2010 at 11:29 PM  

issskkk..ko ne..jan bah kas ketawa dia..*hikhikhik (berabis ne mo tahan ktawa..deiii)...mangkali talampau mngigit dging payau kali ni bos trus terlari tu alignment gigi dia..ohohoho..edeii ada2 ja ko

Cayril Ikhwan October 1, 2010 at 11:36 PM  

hahaha...kelakar la...first time tgok nie....kredit pic nie..hahahah.......

iQaChumel October 1, 2010 at 11:40 PM  

hahah gila la..
ada juga terjadi kat binatang ye.
hahaha.
eh..ok la dr tade kan.hee

isare October 1, 2010 at 11:44 PM  

@Gee- jgn ketawa ohh..nnt ko mengigau nie malam..haha
@Cayril - haha, share je di FB, xde masalah
@Iqa - xnak aku bayangkan anjing pakai gigi palsu.hahahahahah

si biskut October 1, 2010 at 11:59 PM  

ronaldinho pon jonggang gak..tapi kaya dgn bola.Lau anjing nie,dpt pahala byk sebab asyik senyum jer..

Sasa Al-Sharif October 2, 2010 at 7:16 AM  

baik ko bawak anjing tu p belakon drama halimah jongang. haha

isare October 2, 2010 at 7:42 AM  

@si biskut - manis kan senyuman dia..heheh
@sasa - haha..aku jadi pengurus dia la kan..leh dapat gak sket2 duit..hahaha

Nur Hawa Mohd Zin October 2, 2010 at 10:21 AM  

hehehehehe...mungkin sebab anjing tu kurus kot

isare October 2, 2010 at 10:38 AM  

kurus sbb mmg baka dia gitu..baka anjing kampung..ada jugak yg montel dan fit..

Tomato Gurl's Life October 2, 2010 at 10:59 AM  

pelik ker??huhu

isare October 2, 2010 at 11:05 AM  

mungkin kalau dari gambar tak nampak sgt, tapi kalau jumpa face2face..mmg bersembur la air liur ketawa

Dark Half October 2, 2010 at 7:08 PM  

haha...first time gakni tengok anjing jongang.memula ingt ke mood dia tgh x elok..nway, comeyy je muke dia camtu XD

Awangku October 2, 2010 at 7:15 PM  

anjing kat mana ni???

isare October 2, 2010 at 7:48 PM  

@dark - mood dia sentiasa ok..sbb tu sentiasa senyum..
@awangku-ni anjing di Kawiyan Sugut Ranau Sabah

amira October 2, 2010 at 8:08 PM  

klinik veterinar takde eh khidmat betul gigi haiwan?

isare October 2, 2010 at 8:09 PM  

@amira - xtau la plak..kena tanya pada yg arif..xleh bayang kalau angjing pakai brace..hehehe

merah_s October 2, 2010 at 11:34 PM  

salam ziarah, wah! dah ada anjing jonggang plak skrg ni ya.. hahaa..

FareedSairi October 3, 2010 at 1:17 AM  

hahaha. yg penting dia senantiasa tersenyum :)

isare October 3, 2010 at 7:37 AM  

hahaha..itu la, macam2 dah sekrang ni..tp dia tetap hepi..hahha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr October 5, 2010 at 12:21 AM  

ahahaha...

pasni ada lagu baru plak la kuar selepas halimah jongang

isare October 6, 2010 at 11:37 PM  

kalau keluar lagu tu..kompirm ramai la yg krem mulut sbb banyak sgt ketawa..hahaha

Borneolady16 October 15, 2010 at 10:18 PM  

kasian bah anjing tu dikasi ketawa..

at first i tot ko mmg ngam2 snap gambar ni anjing sdg mo try try mo menggigit ko coz ambik gambar dia nda minta benar..bila sa scroll habis kisah cerita ko baru sa tau ni anjing allignment nda ngam sket..iskkkk kasian bah tasau ni..palis2.

Related Posts with Thumbnails

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP